Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 1 грудня роботодавці повинні скласти списки працівників для медоглядів — Держпраці

20 жовтня 2022, 10:05
43092
0
Реклама

Держпраці нагадала роботодавцям, що до 1 грудня поточного року потрібно скласти і погодити акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду на наступний рік, та протягом місяця надати поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам.

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Роботодавець зобов'язаний за свої кошти фінансувати та організувати попередній (під час прийняття на роботу) і періодичні (протягом трудової діяльності) медоглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов'язкового медогляду осіб віком до 21 року (ч. 1 ст. 17 Закону України "Про охорону праці" від 14.10.1992 р. № 2694-XII).

Нагадаємо, що процедура проведення медоглядів працівників регламентована Порядком № 246. При цьому роботодавець несе адмінвідповідальність за своєчасність проходження працівниками обов'язкових медоглядів і за шкідливі наслідки для здоров'я населення, спричинені допуском до роботи осіб, які не пройшли обов'язкових медоглядів - штраф згідно з ч. 5 ст. 41 КпАП (від 20 до 40 НМДГ).

Користуйтеся в робото публікацією "Медогляд працівників підприємства: організація, бухгалтерський і податковий облік". Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини