Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС скасувала перелік ризикованих товарів, який використовувався при «блокуванні» податкових накладних

Реклама

Із 14 жовтня 2022 року платники ПДВ отримали зміни в порядку блокування податкових накладних. Почала діяти постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 12.10.2022 р. № 1154.

Серед її змін - скориговано перший Критерій ризиковості здійснення операцій. Це стосуватиметься порівняння величини залишків груп товарів (продукції), визначених ДПС та затверджених відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному веб-сайті ДПС. Норму про перевищення залишків таких товарів на 50% прибрали.

Тепер же ДПС наказом від 17.10.2022 р. № 754 скасувала наказ ДПС "Про затвердження Переліку кодів товарів згідно з УКТЗЕД, які застосовуються для визначення. відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям ризиковості здійснення операцій" від 03.02.2020 р. № 67 та решту наказів, які вносили зміни до нього.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Користуйтеся в роботі публікаціями:

- Зупинення реєстрації в ЄРПН РК: нюанси адміноскарження;

- Розблоковані ПН/РК у ПДВ-обліку;

- Неприйняття таблиці даних: практика оскарження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини