Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки не бачить правових підстав продовжувати зберігати середній заробіток за мобілізованими працівниками

Реклама

Із 19.07.2022 року набрав чинності Закон № 2352, яким внесено зміни до ст. 119 КЗпП в частині виключення норми щодо збереження роботодавцем середнього заробітку працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення.

Прикінцевими та перехідними положеннями Закону № 2352 не визначено жодних особливостей застосування положень ч. 3 ст. 119 КЗпП, тож із дня набрання чинності Закону № 2352 за працівниками, призваними (прийнятими) на військову службу як до 19.07.2022 року, так і після цієї дати, передбачено обов'язок збереження лише місця роботи і посади.

Тому із 19.07.2022 року, на думку Мінекономіки, висловлену у листі від 26.07.2022 р. № 4711-06/52362-09, не вбачається правових підстав для продовження виплати роботодавцем середнього заробітної плати працівникам, які були прийняті (призвані) на військову службу до 19.07.2022 року.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Також читайте:

- мобілізовані працівники зможуть використати зароблені щорічні відпустки після демобілізації;

- Мінекономіки назвало категорію мобілізованих працівників, за якими продовжують зберігати середній заробіток;

- добровольцям тероборони слід зберігати середній заробіток - роз'яснення Мінекономіки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини