Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати ФОПу до складу доходу отриманий грант — ДПС

25 жовтня 2022, 16:50
3010
0
Реклама

Податківці роз'яснили, чи включається до доходу ФОП на загальній системі оподаткування сума доходу у вигляді бюджетного вітчизняного або міжнародного гранту, отриманого на розвиток підприємницької діяльності.

Вони нагадали, що бюджетний грант - це цільова допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом. При цьому перелік надавачів бюджетних грантів визначає Кабмін. Водночас відповідно до пп. 177.3.2 ПКУ не включаються до доходу фізособи - підприємця суми доходу у вигляді бюджетного гранту.

Отже, оскільки дохід, отриманий фізособою- підприємцем на загальній системі оподаткування у вигляді бюджетного або міжнародного гранду, не пов'язаний з результатом від здійснення господарської діяльності таким підприємцем, тобто не включається до його доходу, то сума зазначеного доходу оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку - фізосіб. Тобто в такому разі з метою оподаткування слід керуватися порядком, визначеним п. 170.7-1 ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 104.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини