Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати декларацію з податку на нерухомість за об’єкти, яким встановлені нульові ставки — ДПС

27 жовтня 2022, 09:15
1700
0
Реклама

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області роз'яснили нюанси подання звітності з податку на нерухомість.

При цьому нагадали, що що платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація) з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об'єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою - платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Форми і бланки податкової звітності завжди в актуальному стані в сервісі REPORT, завдяки якому можна подавати звітність онлайн і відстежувати етапи її проходження.

При цьому форма Декларації передбачає заповнення додатка 1 (для об'єктів житлової нерухомості) та додатка 2 (для об'єктів нежитлової нерухомості), які є її невід'ємною частиною. Згідно з приміткою 10 інформації до додатка 1 (додатка 2) до Декларації у графі 13 «Ставка (%)» розд. І «Розрахунок податкового зобов'язання» додатка 1 (додатка 2) зазначається ставка податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначена рішенням органу місцевого самоврядування відповідно до пп. 266.5.1 ПКУ.

Отже, за об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, по яких за рішенням сільської, селищної або міської ради встановлені нульові ставки, Декларація подається на загальних підставах.

Маєте питання щодо податку на нерухомість? Відповіді знайдете в LIGA360: Бухгалтер. Замов доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини