Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості складання акцизної накладної на обсяги пального, які обліковують в СЕАРП та СЕ на кінець року

2 листопада 2022, 13:25
772
0
Реклама

Акцизна накладна, складена на обсяги пального, які обліковуються в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі - СЕАРП та СЕ) на кінець року та не перевищують розміру облікової різниці на підставі бухгалтерської довідки складається з урахуванням таких особливостей:

У верхній лівій частині акцизної накладної:

- у полі «Коди операцій для складання в одному примірнику» зазначається цифра «9» (облікова різниця внаслідок врахування обсягів пального, реалізованого з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на яке отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, як обсягів пального у літрах, приведених до температури 15 °C);

- у полі «Умови оподаткування» зазначається умова оподаткування «0»;

- у полі «Напрям використання» проставляється напрям «4» (реалізація пального у паливний бак транспортного засобу або тару споживача з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на яке отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним).

У верхній правій частині такої акцизної накладної, у відповідних полях зазначається номер примірника із наявної кількості примірників такої накладної - цифра «1» та кількість примірників - цифра «1».

У рядку «Особа - отримувач пального» зазначається «Неплатник», а до рядка «Податковий номер або серія (за наявності) та номер паспорта» вноситься умовний код «1000000000».

У таких акцизних накладних зазначаються дані лише про один акцизний склад, з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне. Реквізити акцизного складу/акцизного складу пересувного, на який фізично відвантажене (отримане) пальне, не зазначаються.

Таблична частина акцизної накладної заповнюється в такому порядку:

- у графі 1 зазначається код товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД (10 знаків), для скрапленого газу (пропану або суміші пропану з бутаном), інших газів, бутану, ізобутану - умовний код 2711 00 00 00;

- у графі 2 перед описом пального зазначається календарний рік (чотири цифри), за який розрахована облікова різниця, внесена до акцизної накладної;

- графа 3 (обсяг реалізованого пального у кілограмах) має нульове значення;

- у графі 4 зазначається перевищення обсягу залишків пального у літрах, приведених до температури 15° C, що обліковуються в СЕАРП та СЕ платника акцизного податку, понад обсяги залишків пального у літрах, приведених до температури 15° C, в бухгалтерському обліку такого платника.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 114.11.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини