Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни для виробників електричної енергії за «зеленим» тарифом — законопроєкт

9 листопада 2022, 14:15
505
0
Реклама

8 листопада 2022 р. Кабінетом Міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо продовження строку введення в експлуатацію об'єктів відновлюваної енергетики за договорами купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим»тарифом, укладеними до 31 грудня 2019 року» (реєстр. № 8191).

Постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що цей законопроєкт спрямований на надання можливості виробникам електричної енергії з альтернативних джерел енергії, які уклали з гарантованим покупцем договори купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом, ввести в експлуатацію об'єкти відновлюваної енергетики, реалізація яких була призупинена у наслідок військової агресії рф проти України, підвищення надійності електропостачання та енергонезалежності держави.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Законопроєктом передбачено:

- подовження на два роки строку введення в експлуатацію об'єктів електроенергетики або черг їх будівництва (пускових комплексів), що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії (крім енергії сонячного випромінювання) суб'єктами господарювання, які уклали договори купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом до 31.12.2019 р.;

- подовження на два роки строку дії технічних умов для об'єктів електроенергетики, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії (крім об'єктів електроенергетики або черг їх будівництва (пускових комплексів), що виробляють електричну енергію з енергії сонця), виданих суб'єктам господарювання, які уклали договори купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом до 31.12.2019 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини