Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде штраф за невчасне подання звіту через обмеження роботи ІТС ДПС

11 листопада 2022, 09:15
436
0
Реклама

Податківці повідомили: обставинами, що звільняють від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень та порушення іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, є, зокрема, вчинення діяння (дії або бездіяльності) внаслідок виявлення в роботі електронного кабінету технічної та/або методологічної помилки чи технічного збою в роботі електронного кабінету і визнання такої помилки/збою технічним адміністратором та/або методологом електронного кабінету або згідно з повідомленням на офіційному вебсайті ДПС, або підтвердження її/його існування рішенням суду, якщо порушення були зумовлені виключно технічною та/або методологічною помилкою чи технічним збоєм у роботі електронного кабінету.

Ненарахування штрафів та/або пені за порушення, що були зумовлені виключно технічною та/або методологічною помилкою чи технічним збоєм у роботі електронного кабінету, закріплюється (реалізується) у програмному забезпеченні, яке застосовується для автоматичного розрахунку штрафів та/або пені за порушення податкового законодавства.

Отже, у разі тимчасового обмеження роботи електронних сервісів та інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС, що підтверджується вимогами, визначеними п.п. 112.8.7 ПКУ, до суб'єктів господарювання не застосовується відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 113.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини