Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Волонтерам розширять перелік податкових пільг — законопроєкт

15 листопада 2022, 12:35
824
0
Реклама

Перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Я. Железняк повідомив у своєму телеграм-каналі, що Комітет Верховної Ради з питань податкової та фінансової політики підтримав одразу за основу та в цілому законопроєкт №7492.

Законопроєкт №7492 має на меті внесення змін в ПКУ, яку передбачатимуть наступне:

- до оподатковуваного доходу осіб, внесених до Реєстру волонтерів, не включатимуть суму отриманої ними благодійної допомоги, якщо така сума в подальшому була витрачена в період воєнного і надзвичайного стану на користь учасників бойових дій по всій Україні, працівників цивільного захисту та членів їх сімей, вимушених переселенців із зон бойових дій по всій Україні;

- після включення особи до Реєстру звільнення від оподаткування (ПДФО (18%) і військового збору (1,5%)) поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів.

Я. Железняк зазначив, що зазначений законопроєкт передбачає, якщо волонтера вносять до Реєстру зараз (наприклад, 14.11.2022 р.), він отримає пільгу на майбутнє та за попередній 2021 рік.

У той же час, поточне формулювання норми не дозволяє волонтеру претендувати на пільгу в період 01.01.2022 р. - 14.11.2022 р., тобто на частину 2022 року, коли він ще не був внесений до Реєстру.

У разі прийняття цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 20 листопада.

Читайте також:

- «Безоплатне передання пального волонтерам: чи є ризики»;

- «Волонтери та неприбутківці в умовах війни: що змінив Закон № 2520».

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини