Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Службу в місцевих радах реформують по аналогії із держслужбою: прийнято за основу законопроект

Реклама

Верховна Рада України 16.11.2022 року схвалила в першому читанні урядовий проєкт Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (законопроект № 6504).

Парламентарі переконують, що ухвалений законопроєкт дуже важливий для врегулювання роботи органів місцевого самоврядування.

«Наразі там усюди політика. Умовно як зараз працює система: якщо ти працівник, що лояльний до керівника громади, то ти отримуєш премії. А якщо ти випадково туди потрапив і не демонструєш політичну відданість, лояльність, то отримуєш 6 тис. грн. Це позитивно не впливає на те, як розвивається ця служба на місцях. Ми намагаємося це прибрати та зробити зарплату основним джерелом прибутку», - член Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

Законопроект передбачає, що зарплата службовця місцевого самоврядування складатиметься з:

1) основної зарплати - посадового окладу;

2) додаткової зарплати - надбавки за вислугу років, надбавки за ранг службовця місцевого самоврядування, премії та компенсації за додаткове навантаження;

3) інших грошових виплат - допомоги до щорічної основної відпустки, допомоги для вирішення соціально-побутових питань та інших заохочувальних і компенсаційних виплат, передбачених цим та іншими законами.

Схема посадових окладів службовців місцевого самоврядування складатиметься з мінімального посадового окладу службовця місцевого самоврядування, який займає посаду категорії “ІІІ”, та міжпосадових співвідношень такого посадового окладу з іншими посадовими окладами (у коефіцієнтах).

Пропонується аби Закон (за умови його ухвалення) набрав чинності через шість місяців з дня його опублікування, але не раніше ніж через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини