Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковуються виплати студентами за час проходження практики

Реклама

В ГУ ДПС у Вінницькій області пояснили, що ПДФО справляють із будь-якого доходу, нарахованого (виплаченого, наданого) на користь платника податку упродовж звітного податкового періоду.

За фактично виконаний обсяг робіт за період виробничого навчання та виробничої практики, підприємство нараховує зарплату згідно з установленими системами оплати праці. Нараховані кошти переказують на рахунок закладу професійної (професійно-технічної) освіти або виплачує підприємство безпосередньо практикантам.

Тож при нарахуванні зарплати учням (слухачам) закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які проходять практику на підприємстві згідно з договором, підприємство, як податковий агент, зобов'язане утримати із суми такого доходу ПДФО за ставкою 18% та перерахувати його до бюджету у порядку, встановленому ст. 168 ПКУ.

Ключові бухгалтерські новини й аналітика - у рішенні LIGA360. Налайштуйте свою стрічку новин з обраних ресурсів, читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на єдиній платформі. Замовте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини