Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При неврахуванні таблиць даних ДПС буде чітко зазначати підстави для відмови – Гетманцев

Реклама

Реєстрація та блокування податкових накладних/розрахунків коригування залишається найактуальнішою темою серед бухгалтерської спільноти. Про це свідчить чергова зустріч бухгалтерів багатьох підприємств та ДПС, про результати якої повідомив Голова податкового комітету ВРУ, Д.Гетманцев.

На ній нагадали про необхідність отримання платниками податків таблиць даних для безперебійної роботи та відсутності блокування ПН.

За рекомендацією Д.Гетманцева в мотивувальній частині щодо неврахування таблиць даних податкова буде чітко зазначати підстави для відмови (за аналогією з віднесенням до ризикових).

Також надана відповідь на питання, яке цікавить багатьох платників, зокрема - на період дії воєнного стану зупинено перебіг строку для включення сум ПДВ до податкового кредиту на підставі отриманих та зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних.

Як бухгалтеру швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Окрім того, розглянуті актуальні проблеми з розрахунку мінімального податкового зобов'язання у 2023 році.

Тож Мінфін разом з ДПС напряцьовують узагальнюючу податкову консультацію із питань, які піднімаються платниками податків.

Раніше ми вже інформували, що Мінфін представить зміни в порядку блокування податкових накладних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини