Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали строк давності для нарахування податку на нерухомість юрособою

23 листопада 2022, 14:20
1832
0
Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадало, що платники податку - юрособи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація), з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об'єкта житлової та/або нежитлової нерухомості юрособа повинна подати Декларацію протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт. При цьому податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Декларація, яка не була подана суб'єктом господарювання за період(и), в якому(их) виникали об'єкти оподаткування, подається не пізніше закінчення 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Поряд з цим, законодавство не обмежує платника податку в термінах подання до контролюючого органу податкової звітності, зокрема, Декларації після граничного строку. Адже граничні строки для подання податкової декларації можуть бути продовжені керівником за письмовим запитом посадової особи юридичної особи, якщо протягом зазначених граничних строків така юрособа не мала інших посадових осіб, уповноважених відповідно до законодавства України нараховувати, стягувати та вносити до бюджету податки, а також вести бухгалтерський облік, складати та подавати податкову звітність (пп. 102.7.2 ПКУ).

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини