Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадяни можуть ввозити безмитно необмежену кількість та тип генераторів – Держмитслужба

Реклама

Обмеження щодо кількості, вартості та ваги генераторів, які ввозяться громадянами без сплати митних платежів, відсутні - наголошують в Держмитслужбі.

Митники нагадують, що постановою КМУ від 16.11.2022 р. № 1288 скориговано норми низки урядових постанов про затвердження технічних регламентів. Такими змінами скасовано обов'язковість надання як підтвердження звільнення від сплати митних платежів декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Тож, імпорт товарів, визначених Постановою КМУ від 09.11.2022 р. № 1260, здійснюють як фізичні, так і юридичні особи шляхом декларування митному органу та без сплати митних платежів.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Якщо керуватись ч. 1, 6 ст. 374 Митного кодексу України, то не підлягають письмовому декларуванню товари:

- сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі;

- сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, та у несупроводжуваному багажі.

Товари в обсягах, що перевищують зазначені норми, а також товари, що ввозяться особою, частіше одного разу протягом однієї доби, підлягають письмовому декларуванню відповідно до ч. 2, 4, 7 статті 374 Митного кодексу України.

Держмитслужба вже підготувала і направила митницям лист-роз'яснення щодо застосування норм чинного законодавства з пільгового оподаткування та декларування товарів, що переміщуються громадянами при ввезенні на митну територію України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини