Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, який змінює правила бронювання військовозобов'язаних

25 листопада 2022, 10:00
14392
0
Реклама

23 листопада 2022 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» від 04.11.2022 р. № 2732-ІХ (законопроєкт № 7687).

Він передбачає, що бронюванню підлягають військовозобов'язані:

- в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період;

- на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);

- на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів;

- на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Такі військовозобов'язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Віднесення суб'єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України. Кабмін може бронювати спеціалістів з підприємств, які не будуть підлягати мобілізації.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

Увага! Акційні ціни на рішення LIGA360 продовжено до 25 листопада включно. Поспішіть замовити рішення "Преміум" для бухгалтерів та HR зі знижкою 50%.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини