Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паперовий витяг з реєстру платників єдиного податку надають наступного дня після надходження запиту – ДПС

Реклама

Зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно отримати в органі ДПС за місцем податкової адреси (у т. ч. в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку.

Строк надання витягу з цього реєстру не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб'єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, - двох робочих днів з дня надходження запиту (п. 299.9 ПКУ). Він діє до внесення змін до реєстру.

Наразі є можливість подати запит в електронному вигляді та отримати у той же день в електронному вигляді витяг з реєстру платників єдиного податку.

Однак надходження до органу ДПС від зареєстрованих платників єдиного податку Запиту з заявленим бажанням отримати витяг в паперовому вигляді в окремих випадках унеможливлює надання його органом ДПС у день надходження такого Запиту. Проте такий витяг надають платнику податків на наступний робочий день.

Тож для уникнення неоднозначного трактування та визначення «строку надання витягу з реєстру платників єдиного податку», який для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, ДПС пояснює, що надають витягу для зареєстрованих платників єдиного податку на наступний після отримання Запиту робочий день і це не суперечить вимогам ПКУ та відповідає нормам ЦКУ.

Про це інформує Головне управління ДПС у Тернопільській області із посиланням на лист ДПС від 22.11.2022 р. № 14866/7/99-00-24-01-03-07.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини