Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплата середнього заробітку мобілізованому коштом підприємства: чи включають такі суми до розрахунку лікарняних

Реклама

Мінекономіки у листі від 06.10.2022 р. № 2809/0/5-22/45 відзначає, що діючі норми ст. 119 КЗпП передбачають, що між працівником, прийнятим на військову службу за призовом під час мобілізації, та роботодавцем зберігаються трудові відносини, але працівник увільняється від виконання обов'язків з відповідними гарантіями: після 19.07.2022 року - збереженням місця роботи і посади, до 19.07.2022 року - також виплатою середнього заробітку.

Тож, починаючи з 19.07.2022 року, у працівника, прийнятого на військову службу за призовом під час мобілізації, відсутній середній заробіток. Виплати, здійснені за ініціативою підприємства відповідно до свого внутрішнього наказу та фінансових можливостей за час мобілізації, не можуть бути включені до розрахунку середньої зарплати для нарахування матеріального забезпечення у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, оскільки особа підпадала під дію Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" від 20.12.1991 р. № 2011.

Також переглядайте новину «Суд підтримав позицію Мінекономіки щодо збереження середнього заробітку за мобілізованими працівниками».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини