Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язково при знятті з обліку відокремленого підрозділу, відомості щодо якого включені до ЄДР, подавати заяву № 8-ОПП

6 грудня 2022, 17:40
380
0
Автор:
Реклама

При знятті з обліку відокремленого підрозділу юридичної особи, відомості щодо якого включені до ЄДР, обов'язку подання до контролюючого органу заяви про ліквідацію або реорганізацію платника податків за формою № 8-ОПП не встановлено. Відповідне роз'яснення ДПС розмістила в категорії 116.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Нагадаємо, що при отриманні першого з документів про ліквідацію або реорганізацію відокремленого підрозділу юридичної особи робиться запис у журналі реєстрації заяв, повідомлень, інших документів про припинення чи зняття з обліку платників податків за формою № 6-ОПП.

Після надходження відомостей з ЄДР про державну реєстрацію припинення відокремленого підрозділу або заяви за ф. № 8-ОПП контролюючий орган знімає з обліку відокремлений підрозділ після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку.

Дані про зняття з обліку як платника податків, так і платника ЄСВ, передаються контролюючим органом за основним місцем обліку платника до ЄДР із зазначенням дати і номера запису про зняття з обліку, назви та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому відокремлений підрозділ знято з обліку.

LIGA360 - універсальний помічник у роботі бухгалтера. Інструменти онлайн-звітності, правові сервіси для бухгалтера, професійні видання та календарі. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини