Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли і кому слід сплачувати екоподаток за дизельгенератори — Д. Гетманцев

12 грудня 2022, 11:10
2048
0
Автор:
Реклама

Перш за все нагадаємо, що у ПКУ під стаціонарним джерелом забруднення розуміється підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об'єкт, який зберігає свої просторові координати протягом певного часу та здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу (пп. 14.1.230 ПКУ). При цьому дизельні генератори та інші установки, що працюють на паливі, є стаціонарними джерелами забруднення. При його використанні об'єктом і базою оподаткування екологічним податком є обсяги та види забруднюючих речовин, які генератор викидає в атмосферне повітря (пп. 242.1.1 ПКУ).

Водночас, Д. Гетманцев наголосив у своєму Телеграм-каналі, що відповідно до п. 240.7 ПКУ не є платниками за викиди суб‘єкти, які здійснюють такі викиди СО2 не більше 500 тонн на рік. І звідси він зробив висновок, що коли платник використовує до 200 тон пального на рік сплачувати екологічний податок не потрібно.

Однак п. 240.7 ПКУ передбачає лише те, що за вказаних умов не є платниками податку за викиди двоокису вуглецю.

Тому трохи пізніше Д. Гетманцев повідомив про відкликання вищезазначеного роз'яснення.

Максимум зручних інструментів для роботи бухгалтера - у рішенні LIGA360. Новини й аналітичні видання, форми та бланки, а також відповіді з актуальних питань воєнного стану й законодавчих змін. Замовити зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини