Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила визначення митної вартості при експорті товарів — законопроєкт

14 грудня 2022, 09:15
1368
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення, що вивозяться за межі митної території України» № 8274 від 09.12.2022 р.

Він передбачає, що тимчасово, на період дії воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення чи скасування планують встановити тимчасові особливості визначення митної вартості товарів, які вивозяться за межі митної території України з поміщенням у митний режим експорту та які є об'єктами торгівлі міжнародних товарних бірж (біржовими товарами), з метою усунення схем мінімізації податків.

Передбачається, що митною вартістю товарів, які вивозяться за межі митної території України з поміщенням у митний режим експорту та на які законами встановлене вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками, буде ціна товару, зазначена у рахунку-фактурі чи рахунку-проформі, але не нижче за ціну товару, визначену на підставі щомісячного моніторингу цін на міжнародних товарних біржах в порядку, встановленому Кабміном.

У разі прийняття цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через один місяць з дня набрання ним чинності.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини