Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи впливає на дохід ФОПа–загальносистемника сума прощеної кредиторської заборгованості

21 грудня 2022, 16:40
551
0
Автор:
Реклама

Якщо кредитором списується заборгованість ФОП на загальній системі оподаткування, то сума списаної заборгованості включається до складу загального оподатковуваного доходу ФОП та оподатковується на загальних підставах. Про це проінформували на сайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, кредиторська заборгованість - це заборгованість платника ПДФО перед іншими суб'єктами господарювання за отримані товари (роботи, послуги).

Об'єктом оподаткування ПДФО є чистий оподатковуваний дохід ФОП, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такої ФОП.

До складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла ФОП як в грошовій, так і в натуральній формі, а саме:

- виручка у вигляді безготівкових грошових коштів, що надійшли на банківський рахунок чи в готівковій формі безпосередньо ФОПу чи його працівникам на місці здійснення розрахунків (у т. ч. відсотки банку);

- виручка в натуральній (негрошовій формі);

- суми штрафів і пені, отримані від інших суб'єктів підприємництва за договорами цивільно-правового характеру за порушення умов договорів та інші доходи, які пов'язані із здійсненням підприємницької діяльності.

LIGA360 - універсальний помічник у роботі. Інструменти онлайн-звітності, правові сервіси, професійні видання та календарі. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини