Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля на території міста і села: чи треба ФОПу в кожній точці РРО

16 грудня 2022, 09:15
764
0
Автор:
Реклама

Якщо у ФОП - платника єдиного податку один господарський об'єкт знаходиться у місті, то у такому об'єкті РРО чи ПРРО застосовується на загальних підставах відповідно до вимог Закону № 265. У господарському об'єкті на території села, селища за умови дотримання вимог п. 1 Постанови № 1336 та граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), можна проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО, за умови, якщо на це є рішення сільської чи селищної ради.

Так, пунктом 1 згаданого Переліку визначено, що ФОП, які сплачують єдиний податок, мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів).

Варто зазначити, що пункт 1 Переліку не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов:

- роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об'єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

- ФОП також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет;

- сільськими, селищними, міськими радами прийнято рішення про обов'язкове застосування на території села, селища РРО та/або ПРРО для форм і умов проведення діяльності, визначених у п. 1 Постанови № 1336.

Джерело: інформація ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

LIGA360 - універсальний помічник у роботі. Інструменти онлайн-звітності, правові сервіси, професійні видання та календарі. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини