Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна умов щодо окремих видів переказів за кордон — рішення НБУ

14 грудня 2022, 11:45
1735
0
Автор:
Реклама

В НБУ повідомили, що з 13 грудня 2022 р. страховики мають можливість здійснювати страхові платежі за договорами перестрахування, укладеними з нерезидентами. Зокрема, мова йде про платежі на підставі:

- договорів, укладених до 24 лютого 2022 року за документами, які були складені до 31 травня 2022 року;

- договорів, укладених із 24 лютого до 31 травня 2022 року, якщо їх умовами передбачено покриття воєнних ризиків.

Ці та нижчезазначені зміни передбачені постановою Правління НБУ від 09.12.2022 р. № 242 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18, яка набрала чинності 13.12.2022 р.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Також Національний банк із 13 грудня 2022 р, зокрема:

  • забезпечив можливість для громадян інших країн, які служать у Збройних Силах України, переказувати за кордон отримане відповідно до законодавства грошове забезпечення в межах щомісячного ліміту 400 тис. грн (в еквіваленті). Ці операції можуть здійснюватися через банк, в якому відкрито рахунок для зарахування такого грошового забезпечення;

  • уточнив норми щодо здійснення переказів перестраховикам-нерезидентам за міжнародними договорами страхування «Зелена картка»;

  • уточнив порядок визначення банками обсягів банківських металів, які вони можуть продавати клієнтам із фізичною поставкою;

  • дозволив державним підприємствами та юрособам-резидентам, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті, переказувати кошти за кордон для сплати членських внесків до міжнародних організацій та інших юросіб-нерезидентів.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини