Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка сума переплати ЄСВ зазначається при заповненні рядка 4 довідки-розрахунку

20 грудня 2022, 15:10
591
0
Автор:
Реклама

Платники - роботодавці під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується ЄСВ, одночасно з видачею зазначених сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати ЄСВ у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі).

Таким чином, при заповненні страхувальником (роботодавцем) довідки-розрахунку згідно з додатком 1 до Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого Наказом № 291, у рядку 4 "Переплата єдиного внеску" зазначається сума переплати єдиного внеску без урахування авансових платежів, тобто платежів, здійснених до дня отримання коштів у обслуговуючих надавачів платіжних послуг (надавачів платіжних послуг, у яких відкритий рахунок платника для виконання платіжних операцій) у поточному звітному періоді за цей звітний період.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.04.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини