Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни щодо врахування безоплатної та безповоротної допомоги при визначенні податку на прибуток — законопроєкт

22 грудня 2022, 09:20
325
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано зконопроєкт «Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо врахування отриманої безоплатної та безповоротної допомоги підприємствами комунальної та енергетичної інфраструктури при обрахуванні і сплаті податку на прибуток підприємств» № 8291 від 19.12.2022 р.

Ни мпланують тимчасово, на період дії воєнного стану , а також протягом шести місяців з моменту його припинення або скасування, встановити спеціальне правило щодо врахування отриманої безоплатної та безповоротної допомоги підприємствами комунальної та енергетичної інфраструктури під час визначення і сплати податку на прибуток підприємств

Торкнеться воно тих підприємств, які мають відповідні ліцензії та здійснюють на їх підставі господарську діяльність із виробництва, передачі, розподілу електричної енергії, транспортування, розподілу природного газу, централізованого теплопостачання - виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, водопостачання та водовідведення і є платниками податку на прибуток підприємств.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Згідно законопроєкту зазначені платники податку зменшують фінансовий результат до оподаткування на суму, на яку збільшився їх фінансовий результат до оподаткування, згідно правил бухобліку, в наслідок отримання ними безоплатної та безповоротної допомоги у формі товарів (обладнання) від іноземних держав чи міжнародних організацій (донорів), благодійних організацій, Товариства Червоного Хреста України, внесених до Реєстру неприбуткових організацій та установ, для відновлення та ремонту інфраструктури таких підприємств.

Перелік зазначених товарів (обладнання), із зазначенням відповідних кодів УКТ ЗЕД, має затвердити Кабмін протягом 14 днів з дня набрання чинності цим Законом.

Якщо платник податку порушить вимоги щодо цільового використання такої допомоги, то він повинен збільшити податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму податку на прибуток, що мала бути сплачена в результаті отримання відповідних товарів (обладнання), а також сплатити передбачен іПКУ штрафні санкції.

Цей Закон у разі його прийняття набере чинності наступного дня з моменту його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини