Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зняти арешт із банківського рахунку під час воєнного стану

27 грудня 2022, 09:55
11402
0
Автор:
Реклама

За розпорядженням КМУ “Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану” від 02.03.2022 р. № 198-р, а також відповідно до Закону ”Про внесення зміни до розділу XIII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону “Про виконавче провадження” тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України:

- фізичні особи можуть здійснювати видаткові операції з рахунків, на кошти яких наклали арешт органи державної виконавчої служби, приватні виконавці, без урахування такого арешту за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 тисяч гривень;

- юридичні особи - боржники можуть здійснювати видаткові операції з рахунків, на кошти яких наклали арешт органи державної виконавчої служби, приватні виконавці, виключно для виплати заробітної плати в розмірі не більше п'яти мінімальних розмірів заробітної плати в місяць на одного працівника такої юридичної особи, а також сплати податків, зборів та ЄСВ.

Міністерство юстиції України повідомляє, що у разі відкритого рахунку на кошти якого в цьому банку накладено арешт, клієнт може здійснювати видаткові операції з нього без урахування арешту до закінчення воєнного стану в Україні.

НБУ проінформував банки про порядок здійснення видаткових операцій із рахунків громадян за наявності арешту на кошти та закликає банки врахувати його під час обслуговування громадян.

Банківська установа, у якій відкрито «арештований» рахунок, у період воєнного стану, зобов'язана надати можливість клієнту користуватися грошовими коштами на рахунку та не брати до уваги постанови державних чи приватних виконавців про накладення арешту.

Джерело: повідомлення Координаційного центру з надання правової допомоги.

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини