Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати ФОП-загальносистемникам Додаток ЄСВ 1 з нульовими показниками за відсутності доходів

11 січня 2023, 16:41
3967
0
Автор:
Реклама

Податкова декларацію про майновий стан і доходи подається ФОП за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб. Про це нагадали податківці в черговому роз'ясненні.

Для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, Декларація подається за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року, - до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.

Водночас, платник податків зобов'язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Разом з тим, п. 2 розд. ІІ Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом № 143, визначено, що додатки є складовою частиною Декларації і без Декларації не є дійсними. Додатки заповнюються та подаються виключно за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках.

Отже, ФОП на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства, які протягом звітного року дохід від підприємницької діяльності не отримували, проте є обов'язок із подання Декларації з інших підстав, не подають Додаток ЄСВ 1 у складі Декларації.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини