Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З якої суми сплачується військовий збір при застосуванні ПСП

11 січня 2023, 17:30
3232
0
Автор:
Реклама

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що під час нарахування доходів у формі зарплати база оподаткування ПДФО визначається як нарахована зарплата, зменшена на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок зарплати працівника, а також на суму ПСП за її наявності. За правилами пп. 1.1 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюються за ставкою 1,5% об'єкта оподаткування.

Тобто оподаткуванню військовим збором підлягають доходи у формі зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами без вирахування сум ПДФО, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, а також ПСП за її наявності.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини