Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала про поетапне збільшення ставок екоподатку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти

12 січня 2023, 17:30
2029
0
Автор:
Реклама

ГУ ДПС в Одеській області акцентує увагу, що ставки екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти з 01.01.2023 року суттєво підвищилися.

У частині оподаткування екологічним податком збільшено відсоток щорічного підвищення ставки екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти.

Тобто, відбувалось поетапне збільшення розміру ставок екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти.

Так, пунктом 37 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ установлено, що за податковими зобов'язаннями з екологічного податку, що виникли з 1 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року включно, ставки податку становлять 60% ставок, передбачених пунктами 245.1 і 245.2 ПКУ.

Отже, в інтересах платників екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти - вжити всіх можливих заходів щодо максимального очищення стічних вод, таким чином мінімізувати вміст в них кількості забруднюючих речовин, та відповідно скоротити витрати на нарахування та сплату екологічного податку.

Обов'язково при визначенні податкових зобов'язань з екологічного податку, що виникли з 01.01.2022 року, необхідно керуватися нормами ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом № 1914.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини