Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження електронного акцизу на алкоголь та цигарки не за горами

17 січня 2023, 11:10
1179
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкти № 8286 та № 8287 щодо введення електронної акцизної марки на алкогольні та тютюнові вироби та рідини, що використовуються в електронних сигаретах.

Передбачається запровадження електронної акцизної марки, дозволить вивести контроль за обігом підакцизних товарів

Передбачається, що електронна марка акцизного податку буде унікальним графічним елементом, штрих-кодом швидкого реагування - QR-код.

Саме QR-код буде підтверджувати сплату акцизного податку, легальність виробництва, ввезення, зберігання, транспортування та реалізації таких товарів і, відповідно, дозволяє ідентифікувати продукцію і відстежити її переміщення від виробника/імпортера до кінцевого продавця у роздрібній мережі, включаючи перевізників таких товарів.

При цьому планується із 01.01.2025 року скасувати маркування марками акцизного податку алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та запровадити електронну систему у повному обсязі.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини