Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформлення трудових відносин: що перевіряють податківці

25 січня 2023, 12:30
1432
0
Автор:
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомило, що одним із напрямів діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями законодавства щодо укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Податкові органи здійснюють, зокрема, контроль шляхом проведення фактичних перевірок у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин (пп. 80.2.7 ПКУ).

У ході організації заходів контролю податкові органи використовують широкий спектр джерел інформації щодо ймовірних порушень трудового законодавства. Не останню роль при цьому виконують звернення громадян та повідомлення на чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram.

Водночас нагадали, що згідно з нормами КЗпП порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками включає три основні кроки:

- укладення трудового договору;

- оформлення наказу про прийняття на роботу;

- повідомлення до ДПС про прийняття працівника на роботу.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини