Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За якою ознакою доходу відображається сума нецільової благодійної допомоги

27 січня 2023, 17:20
675
0
Автор:
Реклама

Податківці ГУ ДПС у Черкаській області повідомили, що у 2023 році до оподатковуваного доходу не включають суму нецільової благодійної допомоги, у розмірі 3760 грн.

Водночас, особи, які мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати у строки, встановлені для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Ознака доходу зазначається в додатку 4 ДФ до Розрахунку у графі 6 «Ознака доходу». Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб сума нецільової благодійної допомоги, у т.ч. та, що перевищує встановлений граничний розмір, відображається у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «169».

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини