Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні ТТН стануть обов’язковими з 1 серпня, тестувати можна з лютого – Мінгромад

31 січня 2023, 11:40
3761
0
Автор:
Реклама

Електронна товарно-транспортна накладна (е-ТТН) стане обов'язковою з 1 серпня 2023 року, інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Передбачається, що з лютого розпочнеться тестування електронної накладної і ринок матиме півроку на адаптацію до нових правил.

«Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І, загалом, це перший крок до впровадження міжнародних документів - e-CMR. Впровадження е-ТТН обов'язково відбудеться, тому вже зараз ми закликаємо бізнес долучатись до тестування системи, щоб до 1 серпня бути готовими працювати з документами», - прокоментував заступник міністра М. Найєм.

«Зараз ми точно розуміємо - впровадження е-ТТН невідворотне. І ми маємо 6 місяців на тестування. Насправді, це не так вже й багато часу. Тому ми закликаємо бізнес і провайдерів електронного документообігу вже сьогодні долучатись і налагоджувати свої бізнес-процеси, вже враховуючи перехід на е-ТТН», - прокоментував заступник міністра А. Комірний.

Для тестування та адаптацію до використання е-ТТН компанії потрібно укласти договір з одним із провайдерів ЕДО, що приєдналися до проекту і до 1 серпня бути повністю готовою до цифровізації цього бізнес-процесу.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини