Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-декларування чиновників та прирівняних осіб планують терміново відновити – голова комітету ВРУ

1 лютого 2023, 14:10
2479
0
Автор:
Реклама

У парламенті активно обговорюється питання про відновлення е-декларування ще до завершення воєнного стану. Сьогодні нічого не заважає, особливо топпосадовцям, подавати декларації. Про це заявила народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Анастасія Радіна.

«Одна з ініціатив - законопроект №8071… про те, що чиновники подають декларації не через 3 місяці після завершення воєнного стану, а через певний термін після ухвалення цього закону. Сьогодні топпосадовцям нічого не заважає подавати декларації. Зрозуміло, що їх не мають подавати військові чи люди на окупованих територіях», - розповіла парламентарій.

За її словами, зараз діє норма, що після завершення воєнного стану протягом 3 місяців подаються всі ті декларації, які не були подані через призупинення е-декларування, тож ніякої «дірки» у процесі декларування не буде.

«Навіть ті, хто пропрацював пів року чи більше і звільнився, мають подавати декларації, те ж стосується і всіх кандидатських декларацій», - пояснила народна депутатка.

Вона також додала, що виступає категорично проти ідеї взагалі не подавати декларації за 2021-2022 роки.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини