Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Токени можуть скасувати – розглядаються законопроекти щодо електронної ідентифікації

3 лютого 2023, 14:15
810
0
Автор:
Реклама

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту:

- прийняти у другому читанні законопроект №6085 про внесення змін до ПКУ щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг;

- ухвалити у другому читанні законопроект №6086 про внесення змін до МКУ щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг.
Про це повідомив Данило Гетманцев, голова комітету. За його словами ці євроінтеграційні законопроєкти допоможуть удосконалити державне регулювання у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг під час подання документів до митних та податкових органів, та прийняття рішень посадовими особами таких органів на основі законодавства Європейського Союзу та досвіду держав-членів Європейського Союзу для спрощення доступу до електронних послуг.

Фактично законопроекти передбачають заміну обов'язкового використання токенів на застосування удосконаленого е-підпису. Планується використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів. При цьому як носій особистого ключа електронного підпису можна буде використовувати звичайний файловий носій (USB-Flash, CD, DVD).

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини