Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи враховують благодійну допомогу при розрахунку суми для обов’язкової реєстрації платником ПДВ

6 лютого 2023, 13:30
402
0
Автор:
Реклама

Операції громадських об'єднань та/або благодійних організацій з безоплатного (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) постачання товарів/послуг благодійним організаціям, утвореним і зареєстрованим відповідно до законодавства, а також надання такої допомоги благодійними організаціями набувачам (суб'єктам) благодійної допомоги відповідно до законодавства про благодійну діяльність та благодійні організації, не враховуються платниками, що здійснюють такі операції, при обрахунку ними загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг для визначення необхідності реєстрації платником ПДВ в обов'язковому порядку.

Про це ДПС відзначила у роз'ясненні із категорії 101.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо ознайомитись також із матеріалом "Невідображення податкового кредиту з ПДВ не звільняє від нарахування компенсувальних податкових зобов'язань".

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини