Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальне податкове зобов’язання щодо земельної ділянки, НГО якої не проведена: пояснення ДПС

6 лютого 2023, 17:31
1962
0
Автор:
Реклама

Мінімальне податкове зобов'язання (МПЗ) щодо земельної ділянки, нормативна грошова оцінка якої не проведена, обчислюється за формулою:

МПЗ = НГО x S x К x М/12, де:

- МПЗ - мінімальне податкове зобов'язання;

- НГО - нормативна грошова оцінка 1 гектара ріллі по Автономній Республіці Крим або по області з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого ПКУ для справляння плати за землю;

- S - площа земельної ділянки, гектарах;

- М - кількість календарних місяців, протягом яких земельна ділянка перебуває у власності, оренді, користуванні на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) платника податків;

- К - коефіцієнт, що становить 0,05.

Слід зазначити, що тимчасово, для розрахунку мінімального податкового зобов'язання за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки коефіцієнт «К» застосовується із значенням 0,04.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2022 рік становить для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) - 1,0. Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель у розрізі років, зокрема, становить: 2017 рік - 1,0; 2018 рік - 1,0; 2019 рік - 1,0; 2020 рік - 1,0; 2021 рік - 1,0 (для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги)).

Для отримання інформації щодо нормативної грошової оцінки 1 гектара ріллі по Автономній Республіці Крим або по області необхідно звертатися до територіальних органів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Про це ДПС відзначила у роз'ясненні із категорії 108.02.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Мінімальне податкове зобов'язання для ФОП - платників єдиного податку 4 групи«.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини