Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС продовжить у 2023 році перевіряти торгівельні мережі електроніки на предмет невидачі фіскальних чеків

Реклама

В ДПС вказали на системність скарг від громадян, які стосуються невидачі розрахункових документів при продажу побутової електроніки, мобільних пристроїв та інших ґаджетів.

І значна частина скарг стосується порушень порядку розрахунків національними торговельними мережами, торговельні об'єкти яких знаходяться в різних регіонах України.

В 2022 році податківці провели 213 фактичних перевірок платників податків, які мають найбільші ризики порушень порядку розрахунків та належать до національних мереж роздрібної торгівлі. Як результат - виявлено порушень майже на 400 млн грн.

Переважна більшість виявлених порушень стосувалися невидачі розрахункових документів при продажу товарів та їх обліку за місцем продажу.

У 2023 році ДПС продовжить та посилить роботу у цьому напрямі.

Тому всі без виключення суб'єктів господарювання повинні виконувати вимоги законодавства щодо забезпечення дотримання порядку розрахунків.

Також ДПС просить громадян проявляти свою громадську позицію та повідомляти податкові органи про всі відомі факти продажу товарів чи надання послуг без видачі розрахункових документів (фіскальних чеків).

Додатково ознайомтеся із публікацією «Кому вже з 1 січня 2023 року потрібно торгувати з POS-терміналами».

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини