Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скоротили строки перевірок відшкодування ПДВ

8 лютого 2023, 11:55
830
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України прийняла в цілому проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг» (реєстр. №6085). Законом внесено зміни до Податкового кодексу, якими скорочено строки перевірок відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів. Скорочення термінів перевірок покликане вдосконалити систему адміністрування податкових накладних.

Зараз, відповідно до п. 200.11 ПКУ, контрольний орган має право протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації (або за днем її фактичного подання) провести документальну перевірку платника податку.

Загалом законопроекти №6085 і №6086 є євроінтеграційні. Вони допоможуть удосконалити державне регулювання у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг під час подання документів до митних та податкових органів, а також прийняття рішень посадовими особами таких органів на основі законодавства ЄС і досвіду держав-членів Європейського Союзу для спрощення доступу до електронних послуг.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини