Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС виклала алгоритм дій при перереєстрації КОРО

13 лютого 2023, 16:40
284
0
Автор:
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Запорізькій області наголошують, що суб'єкт господарювання здійснює перереєстрацію КОРО у випадку зміни:

- податкового номеру або серії та номеру паспорта для фізосіб, які через релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають відмітку в паспорті, найменування (ПІБ),

- адреси та/або назви господиниці, де використовується РРО,

- сфери застосування РРО,

- версії внутрішнього програмного забезпечення РРО.

Перереєстрацію КОРО слід здійснити також у разі встановлення розбіжностей чи помилок у записах на титульній сторінці КОРО.

Для цього не пізніше 5 робочих днів з дня виникнення підстав для перереєстрації суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО заяву за формою № 1-КОРО (додаток 3 до Порядку) (ідентифікатор J/F1311304) з позначкою "Перереєстрація" із зазначенням причини перереєстрації та КОРО, яка підлягає перереєстрації. Така заява може бути подана в електронному вигляді.

У разі змін даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються у КОРО та пов'язані з перейменуванням районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об'єктів топоніміки населених пунктів за рішенням органів місцевого самоврядування, суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО реєстраційну заяву за ф. № 1-КОРО з позначкою "Перереєстрація" та КОРО.

КОРО, видана суб'єкту господарювання, залишається чинною до дати виникнення змін у даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються на титульній сторінці КОРО.

У разі зміни місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб'єкта господарювання до Реєстру великих платників податків, реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб'єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку автоматично засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація КОРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків.

КОРО, видана суб'єкту господарювання контролюючим органом за попереднім місцем обліку, залишається чинною до моменту виникнення змін у даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються на титульній сторінці КОРО.

Документи щодо реєстрації/перереєстрації КОРО, які знаходились в контролюючому органі за попереднім основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків, передаються разом з обліковою справою до контролюючого органу за новим основним місцем обліку такого платника податків.

Радимо також ознайомитись із статтею «Кому вже з 1 січня 2023 року потрібно торгувати з POS-терміналами«.

Шукаєш роз?яснення законодавчих норм? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов?язані документи, як-то статті, роз?яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини