Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати єдиннику декларацію про доходи, який одночасно є особою, яка проводить незалежну профдіяльність

15 лютого 2023, 16:00
644
0
Автор:
Реклама

Податківці зауважили у черговому роз'ясненні, що чинним законодавством не заборонено фізичній особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність, бути підприємцем та здійснювати іншу підприємницьку діяльність, не заборонену законом.

Водночас, ФОП - платнику єдиного податку, яка одночасно є особою, що здійснює незалежну професійну діяльність, необхідно подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - податкова декларація).

Водночас у розд. III податкової декларації відображаються доходи, які не включаються до загального річного оподатковуваного доходу, зокрема у рядку 11.1 вказується загальний обсяг доходу фізичної особи - платника єдиного податку, отриманого від провадження господарської діяльності за спрощеною системою оподаткування протягом звітного (податкового) року (пп. 1 п. 3 розд. III Інструкції).

При цьому в податковій декларації поряд з доходами від провадження незалежної професійної діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 105.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо ознайомитись також із матеріалом «ФОП-єдинник відновив діяльність: що з податками«.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360:Підприємець. Отримайте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини