Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнюють показники додатка 2 декларації ФОП на єдиному податку

16 лютого 2023, 13:25
1589
0
Автор:
Реклама

Показники розд. ІІ додатка 2 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік» до податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця заповнюються в гривнях з двома десятковими знаками, з урахуванням приміток. Про це фахівці ДПС зазначили у черговому роз'ясненні.

Слід зазначити, що частка сільськогосподарського товаровиробництва для цілей глави 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ - це питома вага доходу сільськогосподарського товаровиробника, отриманого від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки, у загальній сумі його доходу, що враховується під час визначення права такого товаровиробника на реєстрацію як платника податку (п.п. 14.1.262 ПКУ).

При обчисленні різниці між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок за 2022 рік до загальної суми сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок, визначених, зокрема, пп. 2971.2, 2971.3, 2971.4 ПКУ, включаються суми податків, зборів, платежів, сплачених у 2021 році в рахунок податкових зобов'язань з цих податків, зборів, платежів 2022 року (п. 66 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо також ознайомитись із статтею «Мінімальне податкове зобов'язання для платників єдиного податку 3-ї групи: як заповнити податкову декларацію«.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини