Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які коефіцієнти індексації НГО застосовують при обчисленні плати за землю за 2023 рік для ділянок, НГО яких не проведена

20 лютого 2023, 10:55
25207
0
Автор:
Реклама

Податківці нагадали у черговому роз'ясненні, що коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель, зазначеної в технічній документації з нормативної грошової оцінки земель та земельних ділянок (абзац п'ятий п. 289.2 ПКУ).

Зокрема, на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Ринок та оцінка земель» 12.01.2023 розміщено інформацію «Про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2022 рік», в якій поінформовано про значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2022 рік, який становить:

- для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) - 1,0;

- для земель і земельних ділянок (крім сільськогосподарських угідь) - 1,15.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки для земель несільськогосподарського призначення становить: 1 - за 2020 рік і 1,1 - за 2021 рік.

Таким чином, при обчисленні податкових зобов'язань з плати за землю за 2023 рік для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено та які не належать до сільськогосподарських угідь, якщо базова величина нормативної грошової оцінки щодо яких визначена як розмір нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області, застосовуються величини коефіцієнтів індексації за 2021 рік - 1,1 та 2022 рік - 1,15.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Мінімальне податкове зобов'язання: як ураховувати НГО земельної ділянки«.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини