Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для використання генераторних установок потрібен дозвіл від Держпраці – названо умови

20 лютого 2023, 10:10
5253
0
Автор:
Реклама

Головне управління Держпраці у Харківській області повідомляє, що машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки, зазначені у групі А Переліку № 77, експлуатуються (застосовуються) суб'єктом господарювання за умови наявності дозволу від органу Держпраці. Експлуатація (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зазначених у групі Б Переліку № 77, здійснюється на підставі Декларації. Це передбачено Порядком № 1107.

Таким чином, залежно від типу обладнання та його технічних характеристик, визначається пункт Переліку № 77, до якого належить дане обладнання. А саме: якщо належить до пункту з групи А Переліку № 77, то для його експлуатації вимагається отримання Дозволу, а якщо належить до пункту з групи Б Переліку № 77, то вимагається реєстрація Декларації.

Для визначення пункту Переліку № 77, до яких належать генераторні установки, необхідно вивчити технічну документацію на обладнання (паспорт, інструкції з експлуатації, декларацію відповідності технічним регламентам тощо), кажуть у Держпраці. На думку цього органу, визначити до якого саме пункту Переліку № 77 належить обладнання, можуть компетентні особи, зокрема експерти технічні, які пройшли спеціальне навчання.

Після правильного та компетентного визначення до якого саме пункту Переліку № 77 належать генераторні установки, перед початком їх експлуатації необхідно звернутися до територіального органу Держпраці з метою отримання Дозволу або реєстрації Декларації, з урахування вимог встановлених Порядком № 1107, - резюмують у Держпраці.

Варто зауважити, що раніше Данило Гетманцев, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, заявив: підприємцям не треба збирати документи чи оформлювати відповідні дозволи при використанні генератора як джерела електроенергії.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини