Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скасовується реєстрація РРО, котрі знаходяться на тимчасово окупованих територіях – ДПС

20 лютого 2023, 17:40
271
0
Автор:
Реклама

Для скасування реєстрації РРО, що знаходяться на територіях, які тимчасово окуповані, або на яких ведуться бойові дії, керуючись положеннями розд. VIII Порядку № 1588, та положеннями глави 4 розд. ІІ Порядку № 547, необхідно подати до контролюючого органу за основним місцем обліку як платника податків повідомлення за формою № 20-ОПП та/або заяву про скасування реєстрації РРО за ф. № 4-РРО.

Зазначені документи можуть бути подані в паперовій формі або засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Відомості щодо зареєстрованих/скасованих РРО, об'єктів оподаткування та контролюючі органи, у яких суб'єкт господарювання перебуває на обліку за неосновним місцем обліку, відображаються у приватній частині Електронного кабінету.

Скасування реєстрації РРО передбачає одночасне скасування книги обліку розрахункових операцій, що зареєстрована на такий РРО у порядку, визначеному главою 3 розд. ІІ Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом № 547.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо ознайомитись також із матеріалом "Кому вже з 1 січня 2023 року потрібно торгувати з POS-терміналами".

Читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини