Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня єдиний податок 2% та мораторій на перевірки скасують – законопроект погоджено

21 лютого 2023, 14:50
12229
0
Автор:
Реклама

За результатами свого засідання Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти законопроект №8401 за основу. Про це повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

Законопроект № 8401 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» повинен змінити ПКУ, Закон про ЄСВ, Закон про РРО щодо припинення не пізніше 01 липня 2023 року дії:

  • зупинення проведення документальних перевірок;

  • застосування спрощеної системи оподаткування у вигляді єдиного податку у розмірі 2 відсотків;

  • можливості для фізичних осіб - підприємців платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок;

  • зупинення перебігу строків (строків подання податкової звітності, строків проведення перевірок, строків отримання податкової інформації контролюючими органами, строків проведення процедури адміністративного оскарження, строків надання індивідуальних податкових консультацій, тощо);

  • норм щодо незастосування відповідальності (штрафних санкцій) за порушення вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Також законопроектом передбачено:

- скасування/не нарахування штрафних санкцій та пені, нарахованих згідно податкового повідомлення-рішення, за умови сплати платником податків суми податкового зобов'язання (основного платежу), нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 01 липня 2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання ППР. Але сума сплаченого податкового зобов'язання не підлягає оскарженню;

- врегулювання оподаткування податком на прибуток «перехідних» операцій, які було розпочато в період сплати єдиного податку з метою усунення подвійного оподаткування; - поновлення заборони на роботу ПРРО у режимі офлайн без виданого діапазону фіскальних номерів;

- зміна визначення дати віднесення до податкового кредиту сум ПДВ щодо операцій з постачання послуг нерезидентом на митній території України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини