Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи звільнять програмну продукцію ІТ-компаній від ПДВ – позиція Мінфіну

23 лютого 2023, 10:10
426
0
Автор:
Реклама

Мінфін виступає проти запровадження нової пільги для ІТ-сектору щодо звільнення програмних продуктів від податку на додану вартість. Про це розповіла «Економічна правда», якій міністерство повідомило свою позицію: «Пропозиції щодо запровадження такого звільнення на перспективу не підтримуються Мінфіном як такі, що призводять до недонадходження ПДВ до бюджету, не узгоджуються з європейським законодавством, до якого має бути наближене законодавство України, як кандидата на членство в ЄС».

У Мінфіні зауважили: що за час дії пільги бізнес неодноразово звертався до податкових органів щодо тлумачення її застосування. Це може свідчити про те, що наявність пільги ускладнювала податкове законодавство. Крім цього, про скасування податкової пільги з ПДВ в уряду просив сам бізнес: «Представники бізнесу неодноразово на спільних нарадах із представниками ДПС та Мінфіну, де обговорювалися проблемні питання щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції, висловлювали пропозиції щодо скасування такої податкової пільги».

Модуль "Податки-2023" у LIGA360:Бухгалтер допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини