Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як неприбутковій організації отримати витяг з Реєстру: інструкція ДПС

23 лютого 2023, 15:50
3092
0
Автор:
Реклама

Неприбуткові підприємства, установи та організації (далі - неприбуткова організація) можуть звернутися до органу ДПС із Запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі - Реєстр). Про це нагадують фахівці ДПС.

Запит про отримання витягу з Реєстру за формою згідно з додатком 3 (далі - Запит) подають особисто представником неприбуткової організації чи уповноваженою на це особою або надсилають поштою органу ДПС за основним місцем обліку неприбуткової організації. Усі розділи Запиту підлягають заповненню.

У Запиті зазначається код згідно з ЄДРПОУ неприбуткової організації, який є критерієм пошуку відомостей у Реєстрі.

Запит обов'язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати.

Неприбуткові організації можуть подати Запит засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Інформацію щодо отримання та реєстрації листа в органі ДПС можна переглянути у підрежимі «Вхідні» режиму «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у підрежимі «Вихідні документи» режиму «Вхідні/вихідні документи».

Для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану, сервісне обслуговування платників податків, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

Таким чином, для отримання витягу з Реєстру неприбутковій організації необхідно подати в установленому порядку Запит засобами електронного зв'язку в електронній формі через Електронний кабінет або у паперовому вигляді до будь-якого територіального органу ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

Радимо також ознайомитись із статтею "Неприбутковий звіт - 2022: складають підприємства".

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини