Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медикам дозволили підтвердження кваліфікації за кордоном для працевлаштування – яка процедура

24 лютого 2023, 10:05
1454
0
Автор:
Реклама

КМУ ухвалив механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном. Відтепер українські медики, що тимчасово перебувають за межами України, зможуть підтвердити свій професійний статус.

Йдеться про Порядок проведення верифікації інформації про освіту, кваліфікацію та професійний досвід медичних, фармацевтичних працівників та інших працівників сфери охорони здоров'я, затверджений Постановою № 149. Дія цього Порядку поширюється на медичних, фармацевтичних працівників та інших працівників сфери охорони здоров'я (фахівців з реабілітації, професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров'я) - громадян України, а також іноземців та осіб без громадянства, які перебували в Україні на законних підставах (навчалися та/або працювали), які працевлаштовуються за кордоном, у тому числі тих, які виїхали з України у період воєнного стану

Тепер український медичний працівник може звернутися із заявою про верифікацію до відповідного органу управління закладу охорони здоров'я України. Після успішної верифікації йому видається довідка про освіту, кваліфікацію і професійний досвід українською й англійською мовами. Як каже МОЗ, наші лікарі в країні, де знайшли прихисток, зможуть заробляти, працюючи за фахом. Також це спростить доступ до медичного обслуговування українським шукачам притулку за кордоном. Вони зможуть звертатися до лікарів-співгромадян, адже така комунікація буде для них більш комфортною.

Уже декілька країн-партнерок України висловили готовність запровадити спрощену процедуру працевлаштування для українських медичних працівників.

Що треба знати бухгалтеру про надання і оплату відпусток у 2023 році? Усі потрібні матеріали оновлюються у LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини