Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк представив нову банкноту з унікальним дизайном – вона є платіжним засобом із 23 лютого

24 лютого 2023, 11:15
9133
0
Автор:
Реклама

У Національному банку 23 лютого 2023 року презентували нову пам'ятну банкноту номіналом 20 гривень “ПАМ'ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!”, присвячену боротьбі України проти російських загарбників та увічненню сили духу українського народу, його стійкості, незламності та героїзму.

Банкнота вводиться в обіг 23 лютого 2023 року, вона унікальна та не схожа на звичайні українські банкноти, адже має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально. Вона є законним платіжним засобом та обов'язкова до приймання усіма фізичними і юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів.

Водночас її тираж - обмежений, він становить 300 тисяч штук, що додає банкноті колекційної цінності (зокрема, з яких: 200 000 шт. - у сувенірній упаковці; 99,9 тис. шт. - у конвертах). Придбати пам'ятну банкноту “ПАМ'ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!” можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Банкноти з першої частини тиражу будуть доступні для купівлі, починаючи з 24 лютого 2023 року. Крім того, наприкінці березня банкнота надійде для реалізації до банків-дистриб'юторів.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини